Jaunas vēstules · Dalībnieki · Foruma noteikumi · Meklēšana · RSS
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Forums » Suņi » Veselība » Kas ir transporta slimība? (Avots:Dimela.lv)
Kas ir transporta slimība?
dzivniekiДата: Ceturdiena, 2011-04-28, 5:56 PM | Сообщение # 1
Admin
Grupa: Administrators
Kometāri: 351
Apbalvojumi: 0
Reputācija: 16
Status: neaktīvs
Kas ir transporta slimība?

„Transporta slimība“ ir bieži novērojams nepatīkams stāvoklis, kuru novēro suņiem pārvietošanās laikā ar automašīnu, kuģi, lidmašīnu u.c. Statistikas dati liecina, ka no šīs slimības cieš vismaz 1 no katriem 6 suņiem. Slimība novērota visu vecumu dzīvniekiem, lai gan biežāk tā ir kucēnu un jaunu dzīvnieku problēma. Cilvēki, kuri pirmo reizi kopā ar saviem mīluļiem dodas kopīgā izbraucienā ar automašīnu, bieži vien ir pārsteigti par to, ka jau ceļošanas sākumā viņu kucēnam sākas siekalošanās un vemšana. Šāda nepatīkama pieredze pirmā brauciena laikā var kļūt par iemeslu, kādēļ daudzi īpašnieki turpmāk izlemj atturēties no kopīgiem ceļojumiem ar suni. Arī pats dzīvnieks, atceroties nepatīkamās izjūtas ceļojuma laikā, sāk izvairīties, pat baidīties no automašīnas.... Šīs bailes ir nopietns stresa faktors, kurš var izraisīt vēl spēcīgāku pretreakciju nākamā brauciena laikā. Saimniekam šāda situācija rada papildus neērtības – nākas rūpēties par sēdekļu pasargāšanu, salona tīrīšanu un c. Protams, nav brīnums, ka daudzi īpašnieki minēto iemeslu dēļ atsakās no kopīgas ceļošanas ar saviem mīluļiem un neizbauda kopīgu atpūtu un ceļošanas prieku. Sunim pieaugot, atsevišķos gadījumos „transporta slimība“ vairs neatkārtojas, lai gan daudziem dzīvniekiem tā saglabājas kā liela problēma uz visu mūžu...

Raksturīgākās „transporta slimības” pazīmes: vemšana, nelabums, siekalošanās, nemiers, uzbudinājums, trīce.
Šo simptomu cēlonim ir komplekss raksturs. Transporta slimība parasti sākas brīdī, kad smadzenes saņem pārāk daudz ķermeņa līdzsvara sistēmas sūtītus signālus. Bailes un nemiers pastiprina pārējos impulsus, kuri summējoties izraisa nelabumu ar sekojošu vemšanu.
Daudziem cilvēkiem ceļošana ir viens no galvenajiem brīvā laika pavadīšanas veidiem. Tomēr, ja ceļojot mīloša saimnieka suns cieš no „transporta slimības“, ceļojumu skaitu var nākties ievērojami samazināt.
Daži ieteikumi īpašniekiem, kuru suņi cieš no „transporta slimības“:

1. Pajautājiet savam veterinārārstam par jaunajām zālēm „transporta slimības“ novēršanai!

2. Raugieties, lai Jūsu suns ik pa brīdim varētu ieelpot svaigu gaisu! Periodiski atvērts logs ievērojami uzlabos dzīvnieka pašsajūtu..

3. Izvēlieties vienmērīgu braukšanas ātrumu! Centieties bez īpašas vajadzības nebremzēt vai izdarīt „straujus uzrāvienus”!

4. Noregulējiet gaisa temperatūru automašīnas salonā! Ne par aukstu, ne par karstu!

5. Ilgstošas ceļošanas laikā izdariet regulāru apstāšanos un iedodiet sunim padzerties; ļaujiet izkustēties!

6. Ceļošanai suni pieradiniet pakāpeniski! Sāciet ar īsākiem un mazāk nogurdinošiem ceļojumiem!

7. Ja suns ceļošanu saistīs ar patīkamām aktivitātēm ceļojuma galamērķī, viņš ceļošanu „panesīs” daudz labāk, nebaidīsies un neuztrauksies..

8. Padariet kucēna pirmo ceļojumu iespējami patīkamu un mierīgu. No pirmā ceļojuma iespaidiem lielā mērā ir atkarīga turpmākā attieksme pret ceļošanu vispār.

Tagad veterinārārsts Jums var piedāvāt jaunu ārstēšanas metodi, kura radīta tieši suņiem. Jaunās zāles neizraisa miegainību, un suns var pilnībā izbaudīt ceļojumu. „Transporta slimības“ dēļ turpmāk nevienam sunim nebūs jāpaliek mājās!
Ar jaunā medikamenta palīdzību ir viegli novērst „nelabu dūšu“ un vemšanu braukšanas laikā.

Avots:dimela.lv


kkmm!!!
 
Forums » Suņi » Veselība » Kas ir transporta slimība? (Avots:Dimela.lv)
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Meklēšana:


www.BANNERI.lvon-line.lv Top Site Statistika - TopSite.lv


    Uz augšu