Jaunas vēstules · Dalībnieki · Foruma noteikumi · Meklēšana · RSS
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Forums » Grauzēji » Grauzēju šķirnes » Bebrs
Bebrs
dzivniekiДата: Ceturdiena, 2010-10-07, 11:54 AM | Сообщение # 1
Admin
Grupa: Administrators
Kometāri: 351
Apbalvojumi: 0
Reputācija: 16
Status: neaktīvs
Bebri
Bebrs ir viens no lielākajiem grauzējiem. Viņi zem ūdens var ienirt uz vairākām minūtēm. Viņš labi peld. Ar peldplēvi savienotie pakaļkāju pirksti ļauj viņam ātri peldēt. Aste , tiek vēzēta uz augšu un leju kā spēcīgs airis. Ar astes kustībām bebrs var mainīt peldēšanas virzienu. Bebrs savu astes galu sitot pret ūdens virsmu brīdina citus par briesmām. Mednieki 18.g un 19.g nomedīja ļoti daudz bebrus, lai iegūtu viņu vērtīgo kažoku. Vēlāk bebri atkal tika ievesti un savairojās. Mūsdienās bebrus ir atļauts medīt, tikai ierobežotā daudzumā, tāpēc izmiršana viņiem vairs nedraud. Bebra zobi darbojas kā mežcirtējs apmēram 5 min laikā viņi var pārgrauzt normāla lieluma koku.
Bebram piemīt apbrīnojama prasme būvēt. bebra dambis var būt 3 m plats un 300 m garš.
agrāk bebri bija aizsargājami ,bet tagad viņi ir tik daudz savairojušies, ka viņus ir atļauts medīt.

barošana:
Bebri ir augēdāji. Bebru ēdienkarte mainās atkarībā no gadalaika , piemēram ziemā un rudenī viņi ēd kokus(visbiežāk apses un vītolus). Pavasarī un vasarā viņi vairāk ēd zāli.

bebru mājoklis:
Beru ģimene dzīvo no zariem un dubļiem celtā mājoklī, kura iekšpusē virs ūdens līmeņa ir sausa telpa. Šajā telpā bebri guļ un atpūšas. Pa ziemu bebri mājokli apklāj ar dubļiem lai ziemā būtu siltāk un vel vairāk sevi pasargātu no plēsējiem. Mājokļa garums var pārsniegt 3 metru augstumu. Ieeja bebru mājoklī ir zem ūdens. Zemūdens alai ir vairākas zemūdens ieejas, viņi ieeja alā ir zem ūdens tāpēc lai plēsēji nevarētu tik viņu alā un nokost bērnus vai arī pašus.

svars: 30 kg
dzīves ilgums: apmēram 15 gadus
grūsnība: 3 mēneši , piedzimst no 2 līdz 5 mazuļi. Bebreni kopā ar saviem vecākiem paliek kopā 2 gadus.
ķermeņa garums: līdz 1m kopā ar asti



kkmm!!!
 
Forums » Grauzēji » Grauzēju šķirnes » Bebrs
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Meklēšana:


www.BANNERI.lvon-line.lv Top Site Statistika - TopSite.lv


    Uz augšu