Gadijuma bilde
Patversmes
Slokas
Alūksne
Bauska
Cēsis
Daugavpils
Jelgava
Jēkabpils
Jūrmala
Liepāja
Mežvairogi
Rēzekne
Valka
Ogre
Tukums
Līčos
Jugla
Dzīvnieku biedribas
TUTTI
Ķepu-ķepā
DzīvniekuSOS
Kāmis
Meklēšana
Sākums » 2009 » Maijs » 10

Nesenu traģisku notikumu dēļ dzīvnieku aizsardzības jautājumi nokļuvuši «zem palielināmā stikla», izgaismojot vairākas paralēlas problēmas — nelielo sodu piemērošanas skaitu un likuma nepilnības.

Tos, kas pārkāpj dzīvnieku tiesības — nenodrošina piemērotu dzīves apstākļus vai pret dzīvniekiem izturas vardarbīgi, Latvijas likumdošana paredz sodīt gan ar administratīvajiem sodiem, gan pēc krimināllikuma pantiem. Turklāt sods nav mazs — par dzīvnieku spīdzināšanu var atņemt brīvību pat uz laiku līdz četriem gadiem. Taču reāli notiesāto likumpārkāpēju skaits ir ļoti neliels. Iekšlietu ministrijas apkopotie dati liecina:

- pērn par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem ierosinātas 53 krimināllietas, bet par vainīgiem atzīti 12 pāridarītāji, no kuriem brīvības at ... lasīt vairāk>>>

Lasīts: 1207 | Pievienoja: Killish | Pievienots: 2009-05-10 | Komentāri (0)


Tie suņu saimnieki, kuri savus mīluļus, sargājot no aukstuma, ietērpj īpašos tērpos, Lielbritānijā var tikt izsaukti uz tiesu, ziņo «Daily Telegraph».

Britu dzīvnieku tiesību aizstāvji atsaucas uz 1824. gadā Lielbritānijas karaliskajā sabiedrībā pieņemtajiem noteikumiem par dzīvnieku aizsardzību pret cietsirdīgu apiešanos. Atbilstoši šiem noteikumiem, apģērbs kaitē suņu veselībai, turklāt ievaino viņu pašapziņu.

Eksperti ir pārliecināti, ka aukstā laikā papildu aizsardzība un siltums ir nepieciešams tikai dažām mazo, īsspalvaino suņu šķirnēm. Vairākumā gadījumu «modernais» apģērbs kļūst par iemeslu dzīvnieka pārkaršanai, un šajā gadījumā tiek pārkāpts likums par dzīvnieku aizsardzību, dodot iemeslu tiesas procesam. Dzīvnieku tiesību aizstāvji suņu ģērbšanu piel ... lasīt vairāk>>>

Lasīts: 1227 | Pievienoja: Killish | Pievienots: 2009-05-10 | Komentāri (0)

Ieeja
Lietotājs:
Parole:
Izklaide
Horoskopi
Bezmaksas SMS
šī diena vēsturē
Vārda dienas
Spēles
Radio
Online TV
Online spēles
Aptauja
Ar kādu baribu tu baro savu majdzīvnieku?

Rezultāti
Arhīvs
Visas atbildes: 76
Apmeklēt forumu
Nedēļas anekdote
zaķitis iejiet žurnālu veikalā un jautā:jums playboy ir?? pārdevēja:ir! zaķītis,a kaukas krutāks ir?? pārdevēja:ir! trushu audzēšanas rokasgrāmata!!
Draugi
Latvijas Reitingi
Statistika
kopā aktīvi 1
viesi 1
lietotāji 0


www.BANNERI.lvon-line.lv Top Site Statistika - TopSite.lv