Gadijuma bilde
Patversmes
Slokas
Alūksne
Bauska
Cēsis
Daugavpils
Jelgava
Jēkabpils
Jūrmala
Liepāja
Mežvairogi
Rēzekne
Valka
Ogre
Tukums
Līčos
Jugla
Dzīvnieku biedribas
TUTTI
Ķepu-ķepā
DzīvniekuSOS
Kāmis
Meklēšana
Sākums » 2010 » Septembris » 3 » Cēsis dāvās melnos gulbjus Lietuvai
4:27 PM
Cēsis dāvās melnos gulbjus Lietuvai

Cēsu novada domes priekšsēdētājs Gints Šķenders Rokišķu (Lietuva) pilsētai pasniegs dāvanu karti, kas apliecinās, ka, sākoties 2011.gada tūrisma sezonai, Cēsu novada pašvaldība kā dāvanu uz Rokišķiem nogādās divus melnos gulbjus. 
Dāvanu karti saņems Rokišķu rajona padomes vicemērs Albins Urbons, kurš kopā ar vēl četriem Rokišķu rajona pašvaldības pārstāvjiem rīt apmeklēs Cēsis un izstādes "Cēsu uzņēmējs 2010" ietvaros notiekošo uzņēmēju forumu. Cēsis Rokišķiem dāvās divus melnos gulbjus, kas šā gada 23.jūnija vakarā izšķīlās Maija parkā mītošajam melno gulbju pārim Zigfrīdam un Odīlijai. Mazajiem gulbēniem vārdi vēl nav doti, un to paredzēts izdarīt tad, kad Rīgas Zooloģiskā dārza speciālisti tiem noteiks dzimumu. Ņemot vērā, ka gulbji izšķīlās Jāņu vakarā, kādiem no sešiem mazuļiem dos vārdus Līga un Jānis. Jau informēts, ka šobrīd Maija parkā mīt 10 melnie gulbji. Zigfrīdam un Odīlijai šī ir jau sestā sezona Cēsīs, viņu pērnā gada diviem bērniem - otrā, bet šā gada sešiem bērniem - pirmā sezona. Zigfrīds un Odīlija ir dzimuši 2000.gadā, un 2005.gadā tie uz Cēsīm tika atvesti no Lisabonas Zooloģiskā dārza. Paredzēts, ka pērnajā gadā dzimušos melnos gulbjus dāvās Kauņas Zooloģiskajam dārzam, bet pārējos gulbēnus iecerēts dāvāt citām Cēsu ārvalstu sadraudzības pilsētām. Interesi par gulbjiem izrādījusi sadraudzības pilsēta Igaunijā Rakvere. Rokišķu rajona padomes delegācija rīt Cēsīs apmeklēs izglītības iestādes, dosies ekskursijā pa Cēsīm un viduslaiku pili, savukārt Rokišķu uzņēmēju asociācijas prezidents un asociācijas biedrs piedalīsies uzņēmēju forumā. Cēsīm sadarbības līgums ar Rokišķu pilsētu noslēgts 2000.gadā. Tas paredz sadarbību pieredzes apmaiņas veicināšanā pašvaldības administrēšanā, vides aizsardzībā un sociālajā jomā, tūrisma, izglītības, kultūras un sporta jomā. Liels uzsvars tiek likts uz sadarbību starp jaunās paaudzes cilvēkiem. Tiek veicināti sakari starp uzņēmējiem un kompānijām Cēsu un Rokišķu pašvaldībās. AVOTS:TVNET
Skatījumu skaits: 851 | Pievienoja: dzivnieki | Reitings: 0.0/0 |
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
Ieeja
Lietotājs:
Parole:
Izklaide
Horoskopi
Bezmaksas SMS
šī diena vēsturē
Vārda dienas
Spēles
Radio
Online TV
Online spēles
Aptauja
Ar kādu baribu tu baro savu majdzīvnieku?

Rezultāti
Arhīvs
Visas atbildes: 76
Apmeklēt forumu
Nedēļas anekdote
zaķitis iejiet žurnālu veikalā un jautā:jums playboy ir?? pārdevēja:ir! zaķītis,a kaukas krutāks ir?? pārdevēja:ir! trushu audzēšanas rokasgrāmata!!
Draugi
Latvijas Reitingi
Statistika
kopā aktīvi 1
viesi 1
lietotāji 0


www.BANNERI.lvon-line.lv Top Site Statistika - TopSite.lv