Gadijuma bilde
Patversmes
Slokas
Alūksne
Bauska
Cēsis
Daugavpils
Jelgava
Jēkabpils
Jūrmala
Liepāja
Mežvairogi
Rēzekne
Valka
Ogre
Tukums
Līčos
Jugla
Dzīvnieku biedribas
TUTTI
Ķepu-ķepā
DzīvniekuSOS
Kāmis
Meklēšana
Sākums » jauns arhīvs
Lai gan atsevišķi gājputni Latvijā novēroti jau februāra pēdējās dienās, lielākā skaitā tie atgriezīsies tikai marta beigās, aģentūrai BNS pastāstīja Latvijas Ornitoloģijas biedrības (LOB) pārstāvis Mārcis Tīrums.

Saskaņā ar portāla "latvijasputni.lv” datiem 25.februārī Grobiņas apkārtnē novēroti divi meža baloži, bet 1.martā Kuldīgas novadā manīti trīs Ziemeļu gulbji.

Tomēr Tīrums uzsvēra, ka putnu migrācija vēl nav sākusies un pirmie gājputnu novērojumi ir drīzāk ārkārtas, iespējams, netāli ziemotāji.

"Lai gan cilvēku prātos pavasaris kuru katru brīdi sāksies, vismaz pagaidām dabā nekas par to neliecina,” viņš norādīja, "no putnu viedokļa raugoties, pavasaris šogad nemaz nebūs tik agrs.”


Lai gan, piemēram, 2007. un 2008.gadā liela daļa gājputnu sugu tika novērotas jau februārī, pašlaik lielāko Latvijas teritoriju vēl klāj stabila sniega sega, upes un ezeri joprojām aizsaluši, kas kavē gājputnu atlidošanu.

"Gājputnus lielākā skaitā mēs i ... lasīt vairāk>>>

Lasīts: 898 | Pievienoja: dzivnieki | Pievienots: 2011-03-06 | Komentāri (0)

Ogres novada dzīvnieku patversme šobrīd ir nonākusi grūtībās. Šīs ziemas sniegs ir sabojājis patversmes jumtu un atkušņa ūdeņi - ēkas sienas. Ir nepieciešama palīdzība, bet diemžēl, tam nepietiek līdzekļi. 

Ogres novada dzīvnieku patversme darbojas kopš 2003. gada decembra. Kopš tā laika patversmē ir dzīvojuši ap1000 suņi un kaķi. Lielākā daļa atraduši jaunas mājas vai atgriezušies pie saviem saimniekiem.

Visus šos gadus patversme ir bijusi ne tikai mājvieta pamestajām radībām , bet arī pildījusi audzinošu un izglītojošu lomu. Ogres bērni un skolēni mācās būt atbildīgi par mūsu mazākajiem brāļiem -bērni raksta skolās projektus, darbojas kā brīvprātīgie palīgi, iet ekskursijās. Patversmes darbinieki piedalās audzināšanas stundās, runā ar bērniem par dzīvnieku aizsardzību, par atbildīgu attieksmi pret mājdzīvniekiem. 

Līdz šim brīdim patversme ir eksistējusi tikai pateicoties pašvaldības ikgadējam finansējumam. Tik liela pašv ... lasīt vairāk>>>
Lasīts: 967 | Pievienoja: dzivnieki | Pievienots: 2011-03-05 | Komentāri (0)


Animal Friend Party
„Dzīvnieku draugs” dzimšanas diena Nabaklab

Turpinot patversmes "Dzīvnieku draugs" 10.dzimšanas dienas atzīmēšanu, patversme organizē labdarības pasākumu ar moto: "" Esi draugs!"

Tiekamies Animal Friend Party klubā NABAKLAB sestdien 5.martā!
Sākums plkst. 21.00.

Pasākumā uzstāsies grupas: Helēna un Levīti, Suņu stunda, Plūme, Ūdris un Balode un visas nakts garumā - DJ Eņģelis.

Visi ienākumi, kas tiks iegūti pasākuma laikā, tiks ziedoti patversmes "Dzīvnieku draugs" iemītniekiem.
Ieeja 2.00 lati, ieeja no 18 gadiem.

Tiks rādīti dažādi video un fotogrāfijas saistībā ar dzīvnieku aizsardzību, cilvēku vienaldzību pret dzīvniekiem.

"Dzīvnieku draugs" aicina visus dzīvnieku mīļotājus un draugus apmeklēt koncertu, un atbalstīt patversmi. Mēs visi varam izdarīt kaut mazu, labu lietu, ... lasīt vairāk>>>
Lasīts: 928 | Pievienoja: dzivnieki | Pievienots: 2011-03-01 | Komentāri (0)

 
 
 
 
Foto: LETA
Dzīvnieku patversmei ''Dzīvnieku draugs'' vakardien apritēja 10 gadi kopš patversmes atvēršanas.Patversmes idejas autore bija Kristīne Čilvere.Par godu patversmes dzimšanas dienai tika pagatavota milzīga kūka,kas paradzēta bija visiem  patversmes iemītniekiem,lai ar šo gardo kūku pamielotos pat visbailīgākie patversmes iedzīvotāji neslēpās.Uz patversmi bija ieradušies ar 10 suņi ar savu saimnieku un īpašo stāstu.Pa šiem gadiem ir adoptēti vairāk nekā 7000 dzivnieciņi - suņi, kaķi, kāmīši, truši, dekoratīvās žurkas, mājas seski, papagaiļi, bruņurupuči, pundurcūciņas.Bez citu cilvēku atbalsta šo patversmi būtu grūti uzturēt,bet pateicoties tieši jums viņa vel darbojas.Mecenāte Ināra Tetereva šodien tai pasniedza dāvanu - jaunus, modernus Latvijā izgatavotus dzīvnieku būrus 10 000 latu vērtībā. Desmit gadu ... lasīt vairāk>>>
Lasīts: 1001 | Pievienoja: dzivnieki | Pievienots: 2011-02-27 | Komentāri (0)

Rīgas zooloģiskā dārza Lauku sētā ierīkos uguns trauksmes signalizācijas sistēmu, ar ko apsargās visu 200 kvadrātmetru plašo objektu.



Signalizāciju uzstādījusi drošības risinājumu kompānija "G4S Latvia", kas par šādu rīcību izšķīrusies pēc gada sākumā notikušās ugunsnelaimes Rīgas zoodārza zebru mājā.

"G4S" informēja, ka ugunsgrēka gadījumā dūmu detektori reaģēs uz vismazāko dūmu parādīšanos, tādējādi maksimāli palielinot iespējas novērst iespējamās ugunsnelaimes sekas. Sistēma pievienota apsardzes uzņēmuma Operatīvās vadības centram, un, ieslēdzoties trauksmei, uz tās signālu reaģēs apsardzes darbinieki, un ugunsgrēka gadījumā tiks izsaukti ugunsdzēsēji.

Kompānija gan norādīja, ka dažādi zooloģisko dārzu dzīvnieku mītnēm tipiski apstākļi, piemēram, siena putekļi, vilnas daļiņas, caurvējš būtiski sarežģī ugunstrauksmes ... lasīt vairāk>>>

Lasīts: 968 | Pievienoja: dzivnieki | Pievienots: 2011-02-14 | Komentāri (0)




Video autors: Linda Kuikulite

Mazulis patversmē nonāca tā pat kā citi atrastie kucēni. Likās gan dīvaini, ka viņš neraud kā citi, vienkārši klusiņām guļ savā būrītī. Tikai, kad mazulis nokļuva pagaidu mājās, atklājās, ka viņš ir sists - mazulis sarāvās pie rokas kustības...nereti pat sāka skaļi kaukt, kad viņam tuvojās roka...
Mazais sāk pierast pie glāstiem un vairs nesaraujas...Viņš sāk lēnām kļūt par normālu kucēnu.
Ja vēlies un vari uzdāvināt mazajam normālu dzīvi, zvani 28636435 vai raksti Linda Kuikulite draugos!
Grāfs ir 3 mēn jauns, viņš ir attārpots un vakcinēts. Būs virs vidējā auguma.
Tiks atdots ar adopcijas līgumu un pret ziedojumu.

Lasīts: 941 | Pievienoja: dzivnieki | Pievienots: 2011-02-09 | Komentāri (0)

Dzīvnieku patversmē gandrīz katru dienu nonāk mazi kucēni, kas nevienam vairs nav nepieciešami...Ja vēlies sev uzticamu draugu, padomā, varbūt izvēlēties viņu no dzīvnieku patversmes? Tālāk pievienošu attēlus ar kucēniem, kas tika safotogrāfēti vakardien dzīvnieku patversmē Līčos (foto: Laura Rudolfa). ja vēlies kādu no mazulīšiem adoptēt, dodies uz patversmi darba laikā 10:00-17:00 (katru dienu). Neraizējies, adopcijas maksa nav liela - tik, cik uzskati par vajadzīgu atstāt par veselu, vakcinētu kucēnu!
Šie mazuļi būs neliela auguma, bet patversmē ir arī kucēni, kas izaugs liela auguma.

(šis kucēns gan atrodas pagaidu mājās - interesentus lūgums zvanīt man - 28636435)

Pārējie kucēni atrodas patversmē
< ... lasīt vairāk>>>
Lasīts: 1182 | Pievienoja: Linda_k88 | Pievienots: 2011-02-06 | Komentāri (0)

Pagājušā gada 8. aprīlī rakstījām par gadījumu Lestenes pagastā, kur iedzīvotāji bija atraduši nosistu suni un aizdomās par to turēja pagasta iedzīvotāju Jāni Soroku. Jau toreiz, gatavojot publikāciju, ar J. Soroku runājām, taču viņš noliedza, ka suni nogalinājis, vien atzina, ka citu suņu sakodīto dzīvnieku aiznesis maisā uz mežu. Par šo lietu tika ierosināta krimināllieta, bet šī gada 19. janvārī lietu izskatīja Tukuma rajona tiesa tiesneses Ritas Bruces vadībā.


Tiesas izmeklēšanā konstatēts, ka Jānis Soroka pārkāpis «Dzīvnieku tiesību aizsardzības likuma» 4. pantu, kurā aizliegta cietsirdīga izturēšanās pret dzīvniekiem, tas ir - dzīvnieka nogalināšana. Tiesa konstatējusi, ka Jānis Soroka 2010. gada 5. aprīlī cietsirdīgi izturējies pret kādai pagasta iedzīvotājai piederošo suni, kam bija arī citu dzīvnieku nodarīti miesas bojājumi. J. Soroka ielicis suni maisā, aiznesis uz mežmalu un tur ar koku vairākkā ... lasīt vairāk>>>

Lasīts: 1066 | Pievienoja: dzivnieki | Pievienots: 2011-01-30 | Komentāri (0)

Valsts policija sākusi kriminālprocesu saistībā ar gadījumu, kad Jaunpiebalgas novadā sestdien pie koka atrasts piesiets, iespējams, apzināti sašauts suns ar aizsietu purniņu. Informāciju par šo nežēlību nedēļas nogalē TVNET iesūtīja akcijas "Latvijas Mobilais reportieris" dalībniece Agnese.

Policijai sašautā suņa saimnieku jau izdevies atrast, taču notikušā apstākļi joprojām ir neskaidri.

Policija pārbauda versiju, ka suņuks noklīdis un sašauts mežā medību laikā, plosot kādu dzīvnieku. Suņa īpašnieks tikmēr policijai pavēstījis, ka mīluli atgūt nevēloties - sašauts mājdzīvnieks viņam neesot vajadzīgs.


TVNET lasītājas novērojumi no šā izklāsta gan atšķiras. "Cēsu rajona Jaunpiebalgas novadā 21.janvāra pēcpusdienā blakus mājām esošajā mežā izdzirdējām šāvienu. Nākamajā dienā bija vēlme aplūkot to vietu, no kuras nāca šāviens, jo neesam vienaldzīgi, kas notiek mums apkārt esošajās teritorijās. Ejot pa ceļu, ieraudzījām asins pleķi un taciņu jaun ... lasīt vairāk>>>
Lasīts: 1040 | Pievienoja: dzivnieki | Pievienots: 2011-01-24 | Komentāri (0)



Cēsu rajona Jaunpiebalgas novadā 21.janvāra pēcpusdienā blakus mājām esošajā mežā atskanēja šāvieni. Nākošajā dienā  no tās vietas kur atskanēja šāviens,tur esošie cilvēki uzgāja kādu pamestu sunīti.

Uz ceļa , bija redzemi asins pleķi un taciņu jaunaudzes eglītēs. Tur  pavērās acīm neticams skats, kāds nežēlīgi bija izrīkojies ar sunīti. Viņš bija piesiets pie koka, mute bija aizsieta ar šņori, ap kaklu bija apsiets elektrības vads.

Nežēlīgie cilvēki arī šo radībinu bija mēģinājuši nošaut, bet tas acīmredzot nebija viņiem izdevies. Nekavējoties tika ziņots policijai un arī tika piesaistīts veterinārārsts. Sunītis tika nogādāts Cēsu pilsētas patversmē.

Cerēsim, ka ar sunīti viss būs kārtībā!


... lasīt vairāk>>>
Lasīts: 959 | Pievienoja: dzivnieki | Pievienots: 2011-01-23 | Komentāri (0)

« 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 »
Ieeja
Lietotājs:
Parole:
Izklaide
Horoskopi
Bezmaksas SMS
šī diena vēsturē
Vārda dienas
Spēles
Radio
Online TV
Online spēles
Aptauja
Vai mājaslapā vajadzetu būt rakstitam kas šodien svin vārda dienas?

Rezultāti
Arhīvs
Visas atbildes: 88
Apmeklēt forumu
Nedēļas anekdote
zaķitis iejiet žurnālu veikalā un jautā:jums playboy ir?? pārdevēja:ir! zaķītis,a kaukas krutāks ir?? pārdevēja:ir! trushu audzēšanas rokasgrāmata!!
Draugi
Latvijas Reitingi
Statistika
kopā aktīvi 1
viesi 1
lietotāji 0


www.BANNERI.lvon-line.lv Top Site Statistika - TopSite.lv